петак, 3. април 2015.

Preporuka: Fructus Zeleni čaj sa pomorandžom ***

Kako vodim blog Anin Avon Kutak, rešila sam da neke postove koji nisu fokusirani isključivo na Avon prebacim ovde, na moj novi blog. Mislim da će tako neki postovi dopreti i do čitaoca koji nisu zainteresovani za Avon i nadam se da će vam se dopasti. Post je objavljen 08.11. i možete ga pogledati ovde.
Obaveštavam vas ovim putem da na blogu pokrećem rubriku Preporuka gde ću vam preporučivati različite stvari, nadam se da će vam se dopasti. :)

Da li vam se dopadaju moje šoljice?
Prva je iz knjižara Vulkan, dobila sam je na poklon sa prelepom kutijom, a druga je iz Avona, u okviru kolekcije za borbu protiv raka dojke.

 Danas vam pišem o jednom čaju koji me je oduševio. Kupujem ga iznova i iznova. Inače sam ljubitelj čajeva i pijem više njih dnevno. Nikada neću razumeti kako neki ljudi piju čaj samo kad su bolesni, jer meni je on pored vode osnovni napitak. Pijem ga i leti, kako vrućeg tako i ohlađenog. Do sada sam probala mnogo proizvođača, ukusa, aroma i generalno najviše volim Zeleni čaj, jer mi baš prija.



Prvo bih vam, kao uvod, rekla nešto o Fructus komapniji. Fructus komapnija je naša domaća kompanija koja se nalazi u Bačkoj Palanci. Ono što je vrlo važno je da znanje koje ova kompanija primenjuje datira iz proškog veka, a iskustvo i znanje se prenosilo iz generacije u generaciju. Tako su i 1989. godine odlučili da otvore zanatsku radnju iz koje se kasnije razvio današnji Fructus 2001. kao porodična komapnija sa tradicijom i iskustvom. Danas imaju mrežu koja pokriva kako Srbiju, tako i region, a standarde kvaliteta sprovode uspšeno od 2005. godine. Dodatne informacije možete pročitati na njihovom sajtu Fructus
U svom asortimanu Fructus ima Instant čajeve, Filter i rinfuzne čajeve, Kapsule i Baby program.
 Nešto detaljnije o svakom proizvodu možete pročitati ovde, ima ih dosta pa najbolje da sami pogledate šta vam se dopada. Kada sam malo istraživala za ovaj post iznenadila sam se koliko aroma ima, imam bar 5 koje želim da isprobam. Inače Fructus proizvode koliko ja znam možete naći u svim većim marketima, a verujem i u nekim manjim prodavnicama, ali ne sve iz asortimana.






Kao što svi znamo Zeleni čaj je vrlo lekovita, a njegova pozitivna svojstva su mnogobrojna. Mi žene ga posebno preferiramo da ga pijemo zbog efekta čišćenja organizma. Odličan je za probleme sa probavom, za mršavljenje, kod raznih zdrastvenih problema, a može se koristiti i u kozmetičke svrh, kao npr. tonik.
Probala sam različite zelene čajeva, one obične, kao i sa dodatkom limuna. Pre neki dan je mama uzela ovaj u prodavnici, jer joj je zanimljivo delovala kombinacija zelenog čaja i arome pomorandže. Oduševljena sam bila i ja čim sam ga videla i od tada ga pijem gotovo svaki dan.






Ovaj čaj ims 20 filter kesica koje imaju po 20g, znači ukupno 30g. Po sastavu vidite da sadržo 68% zelenog čaja, 20% Lista melise, 8% prirodne arome pomorandže, kao i 4% kore pomorandže. Nalazi se u katonskoj kutiji, koja je zaštićena folijom i otvara se na širem delu, a ne kao većina čajeva na užem. To mi se jako dopada. Kesice nemaju onaj dodatak sa končićem i kartonskim delom za lakše izvlačenje kesice, što neki mogu smatrati kao manu, ali meni lično ne smeta.
Proizvod je u I klasi kvaliteta.


Ono što me je kupilo kod ovog čaja je što se pomorandža stvarno oseća i u ukusu, ne samo u mirisu. Ne pijem čaj sa šećerom, pa je taj slatko/kiselkasti ukus narandže savršen uz Zeleni čaj. Šećer bi ga samo pokvario, a još nisam isprobala sa medom. Ovaj čaj odlično opušta, i idealan je za jesenje i zimske dane, zbog te svoje, da kažemo, zimske arome. Boja je blago narandžasta. što je još jedan zanimljiv detalj.
Inače i dalje je prisutan snažan ukus zelenog čaja, što je najvažnije, jer i pored pomorandže, ovo je opak Zeleni čaj. Mislim da  su uspeli da izvuku realnu aromu narandže, kao kada bi cedili narandžu u čaj.
 

 
Ovaj čaj bih preporučila svima koji vole da piju čajeve i probaju nove ukuse. Ukus ovog čaja nije uobičajni i mislim da ćete uživati  u njemu, kao i ja. Usput pogledajte i ostale Fructus čajeve, oduševljena sam koliko vrsti ima.
Danas sam u jednoj prodavnici videla da je cena ovog čaja 64din. Ne znam da li cena zavisi od lokacije do lokacije, ali svakako su ovi čajevi pristupačni. 





Oprostite na ovoliko slika, ali jednostavno nisam mogla da odolim, ipak mi je ovo prvi post u novoj rubrici. Nadam se da vam se dopada ovaj nova rubrika, a kao što sam rekla možete mi pisati o idejama šta bi moglo da se nađe u okviru postova u ovoj rubrici.
Da li ste probali ovaj čaj ranije ili neki od Fructus čajeva? :)
*Proizvod nije PR uzorak. Kupila sam ga sama, i kroz ovaj post sam želela da vam prikažem kvalitet ovog čaja, kao i same Fructus kompanije.
Hvala na pažnji! :)
  

2 коментара:

  1. Obozavam cajeve, najvise zeleni, taj cesto i pijem. Ali ovaj nisam probala, a nemam ni zelju jer ne mogu da smislim pomorandzu. :D

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...