петак, 19. мај 2017.

Sapuni od kozijeg mleka Zeljković*

Dobrodošli!

Danas vam prenosim svoje utiske o Sapunima Zeljković.

Znate da sam veliki ljubitelj prirodnih sapuna. Zaista se primeti razlika pri njihovom korišćenju i ne može običan sapun nikada da zameni onaj prirodni. Takođe, volim da podržavam male preduzetnike, koji svoj posao rade sa velikom pažnjom i ljubavlju.

Jedni od najboljih koje sam probala su ovi sapuni Zeljković napravljeni od kozijeg mleka. Potpuno su ručno napravljeni i upakovani u preslatke kartonske kutije.
  • Sapun od kozjeg mleka je prirodan proizvod. Sastav sapuna čine veže kozje mleko, kombinacija jestivih ulja i kaustična soda.
  • Lekovitost kozjeg mleka je poznata zbog sadržaja vitamina E, A, B6 i B12. Mleko, takođe, služi kao omekšivač koji daje prirodnu vlažnost koži i blagotvorno je umiruje.
  • Kombinacija jestivih ulja kao osnovne sirovine i glicerinske baze, obiluje vitaminima: A, D, E i K; mineralima: kalcijumom, kalijumom i gvoždem; omega-3 i omega-6 masnim kiselinama, te brojnim antioksidantima.
  • Zahvaljujući njima, sapun ubrzava regeneraciju, usporava starenje kože, te je čini vitalnom i elastičnom. Posebno se preporučuje osobama sa ispucanom i suvom kožom kao i osobama obolelim od ekcema i psorijaze. Ovaj sapun je odličan i za pranje kose, jer nakon upotrebe kosa postaje jača i dobija svilenkast sjaj, a perut potpuno nestaje.
  • Sapuni nisu testirani na životinjama. Kontrolu vrši Zavod za javno zdravlje Kikinde. Ručno pravljeni sapuni čuvaju našu životnu okolinu. Izvor



U ponudi su: kozje mleko bez dodataka, zeolit, kamilica, lavanda, neven, med, kukuruzni griz i majstorski sapun. Ja sam ih dobila sve, osim majstorskog koji je namenjen za jako zaprljane ruke. Koristila sam ova četiri koje vidite na fotografijama, baki sam dala probaj sapun neven, a med i kukuruzni griz je imala prilike da isproba dobitnica nagrađivanja.

Svaki od ovih sapuna je namenjen za svaki tip kože, za lice i telo, posebno sa osetljivu i kožu sklonu ekcemima. Ja nemam problema sa kožom, pa svoje utiske mogu da vam prenesem samo na osnovu svakodnevne nege normalne kože. Uglavnom sam ih korisitla za ruke, ali ponekad i za telo i lice. 

U prvom trenutku svaki od ovih sapuna miriše na kozje mleko, a zatim osetite određeni miris koji je dodat. Sapuni imaju 70 gr i dovoljno su čvrsti, ne postaju onako mekani i ne raspadaju se vremenom što je za mene vrlo važno. Primetila sam kod nekih prirodnih sapuna da krenu brzo da se rastapaju i raspadaju, a sa ovima to nije slučaj.

Svaki sapun je krem boje, samo zavisi da li je tamniji ili svetliji. Vrlo sam zadovoljna kako operu ruke, telo i lice. Ne isušuju mi kožu dodatno, a vrlo lepo mirišu. Miris se ne zadržava dugo na kožil, ali svakao koža miriše na "čisto", a tu čistoću i osećate.


Za pranje lica mi se najbolje pokazao Zeolit, baš dobro očisti lice i pomaže kod uklanjanja mitisera. Zeolit je inače poznat kao antioksidant. Omiljeni miris mi je lavanda, baš nekako opušta. Za jako osetljivu kožu bih preporučila neven i kamilicu. Moja baka ima osetljivu kožu i ovaj neven sapun joj je baš prijao. 

Dobitnica dva sapuna kaže da sapun sa kukuruznim grizom omekšava i hidrira kožu, isprobala ga je i na licu i na telu. Takođe, rekla mi je da je sapun sa medom vrlo nežan i pogodan za osetljivu kožu.


Preporučujem vam ove sapune, jer su stvarno kvalitetni i urađeni sa ljubavlju. Cena im je 70 dinara, što mislim da je vrlo pristupačno. Možete da ih poručite direktno od njih ovde ili da ih nađete na ovim prodajnim mestima - klik
Ovih sapuna pored Srbije ima i u Crnoj Gori, Sloveniji, Hrvatskoj, BiH, Rumini, Švedskoj, Francuskoj, Italiji, pa čak i u Tajvanu. 


Sapundžijska radnja „Zeljković“,  osnovana je 2007. godine u Kikindi. Osnivač radnje, Željko Zeljković iz Kikinde, imao je više razloga za početak ove nesvakidašnje proizvodnje. Stara receptura, ekcem na rukama koji je bezuspešno lečen, višak kozjeg mleka koje niko nije hteo da otkupi, izazov – da li može ručno rađen proizvod da konkuriše industrijskom...
Proizvodnja sapuna je počela mnogo pre nego što je radnja registrovana, ali u malom obimu proizvodnje, sa prodajom sapuna na kilogram. Registrovanje radnje je pokrenulo nove aktivnosti i odgovore na nadolazeće zahteve. Oslonac  – bez kojeg bi bilo nemoguće širiti obim proizvodnje i uvoditi nove proizvode je – porodica, koja uživa u radu oko pakovanja, primanja porudžbina i  promocije na raznim manifestacijama. Izvor

 Da li vi volite prirodne sapune? Koji su vam omiljeni? Da li ste probali sapune Zeljković?

Hvala na čitanju!

*Ovaj proizvod sam dobila od proizvođača na testiranje, ali to nije uticalo na moje objektivno mišljenje. 

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...