понедељак, 2. новембар 2015.

Kako spakovati samo neophodnu šminku za put?*

Zdravo svima. :)
Pisala sam već više postova na temu pakovanja šminke za put, ali sve su to bili prikazi šta nosim sa sobom, a mislim da su ovakvi postovi vrlo korisni. Ja ih stalno čitam na drugim blogovima.
Glavna caka je što ja nisam bila ograničena sa predhodnim putovanjima o kojim sam vam pisala pa sam nosila koliko god šminke mislim da je potrebno. Naravno, i sama znam da sam uvek preterala, tj. ponela nešto što nisam koristila. U postu o pakovanju šminke za letovanje je bilo dosta proizvoda, jer sam bila na putu preko mesec dana. Pisala sam i o pakovanju za 2 dana i 4 dana. Tada sam nosila manje šminke nego na letovanje, ali opet dosta je tu proizoda bilo.

Ovoga puta idem na put od 7 dana i putujem avionom preko wizz air kompanije. Uzeli smo dodatni prtljag dole i sve pakujemo u njega, ali kako delim kofer, a i hoću da ostavim mesta ako kupim nešto u inostranstvu, trudim se da spakujem što je manje moguće stvari.
Mislim da je ovo moje najbolje pakovanje do sada i da vam stvarno može pomoći pri odabiru proizvoda za put.

Još nisam odlučila koji neseser nosim, tako da vam to neću pokazati. 

Ten
 
Essence mountain calling transulucent puder u kamenu inače koristim za setovanje korektora, a nekad i za T zonu. Od svih kamenih ovaj mi je nekako najpogodniji, jer nema boju, a i vrlo sam zadovoljna njegovim kvalitetom. Još putujem na planinu, a nazvi je pogodan. :)

Balea BB cream 6u1 je bb krema koju trenutno koristim, tako da je to moj izbor. Ne treba mi puder, jer ga i inače ne koristim puno, još ne volim na putovanjima da se šminka nešto specijalno, tako da taman. Kako ću biti na planini uglavnom, ima dosta vetra, pa taman da ne isušujem dodatno kožu puderom. Ovom balea bb kremom nisam zadovoljna, pa jedva čekam da je i potrošim.

Nivea perfect skin krema za predeo oko očiju će mi ovog puta služiti kao korektor, jer ona ima boju, ali nema preveliku pokrivenost. Ja inače nemam problema sa podočnjacima, tako da želim da odmorim kožu od korektora, a poradim na hidrataciji. Naravno, poneću ja okoloočnu kremu sa sobom, ovo je samo za šminkanje. Pisala sam inače o njoj recenziju kod Šmizletine na blogu. :)

 
Lice 

Odlučila sam se za moj Avon 3u1 bronzer, rumenilo i highlighter jer je napraktičniji od svih proizvoda ovog tipa koje imam. O njemu sam već pisala recenziju ovde. Trudite se da što manje proizvoda ponesete, kada ste ograničeni, a ovakvi proizvodi su u tim situacijama najbolje rešenje.


Oči
 
Avon 8u1 paletu Not so neutral opet nosim zbog praktičnosti. Imam jednu još bolju veću paletu, ali izbog je pao na ovu jer je vrlo tanka i mala, a opet imam 8 nijansi u njoj. Drugu po redu braonkastu koristiću i za obrve. Imam ovde i mat i sjajne nijanse, tako da taman imam izbora, a super je i za dnevnu i za noćnu šminku. I o njoj sam pisala recenziju, pa ako vas zanima pogledajte ovde
 
Avon Big&false lashes maskaru trenutno koristim i obožavam je! Jedna od najboljih maskari koju sam ikada probala.
 
 
Usne
 
Avon ultra beauty ruž rose wine nosim, i to nosim samo njega pored balzama za usne naravno. 7 dana je kratak period, a ja uvek ponesem više, i na kraju nosim jednu nijansu, tako da nema potrebe da mi ruževi zauzimaju mesto. Ovaj je neutralan, a opet je boja u pitanju, nije nude, tako da je super i za dan i za noć. O ovom ružu i još nekim ultra beauty ruževima sam pisala ovde.

 

Nosiću od pribora: beauty blender, četku za rumenilo i bronzer, četkicu za nanošenje senki, četkicu za blendanje senki i četkicu za obrve.
 
 
Šta mislite, jel sam bila praktična ovoga puta?
Imate li vi neke ideje kako možemo poneti samo ono što nam zaista i treba od šminke kada putujemo?

Hvala na pažnji! :)

5 коментара:

  1. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  2. Imam jednu dopunu. Mislim da si zaboravila zastitnu kremu za suncanje za lice. Cini mi se da iako dnevna krema ima zastitni faktor to nije dovoljno ako se planira da se veci deo dana provede na otvorenom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. To se podrazumeva, ovo je samo ono sto od sminke nosim, a krema sa zastitnim faktorom je najvaznija. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...