понедељак, 7. децембар 2015.

Blogmas #1 07.12.2015. - Dvorac Linderhof, Nemačka*

Dobrodošli na moj blog.
Kao što sam obećala u predhdnom postu klik, danas započinjem Blogmas. Primetila sam da na stranim blogovima blogmas postovi budu vezani samo za praznike, ali ja sam rešila da pišem postove različite tematike. Poenta je da ću od danas pa sve do Pravoslavnog Božića, 07.01., pisati post svakog dana.
Nadam se da se i vi tome radujete, kao ja. Biće ovo veliki projekat za mene.

Danas vam pišem par rečenica o Dvorcu Linderhof u Nemačkoj, deleći sa vama slike sa mog putovanja u Nemačku. Ako vas zanimaju postovi iz Nemačke, pisala sam i o Minhenu, kao i o Garmiš-partenkirhenu.

Prvo što primetite kada se nađete u okolini ovog zamka je predivna priroda, svež vazduh i nekakav prijatan mir. Imate osećaj kao da se nalazite u nekoj bajci.


Dvorac Linderhof se nalazi u jugozapadnoj Bavarskoj u mestu Etal i jedan je od tri dvorca kralja Ludviga II.U ovom dvorcu je kralj najviše i boravio i do detalja ga uredio. Ja nisam imala prilike da obiđem unutrašnjost dvorca, ali čitav kompleks i okolina su divni i prijatni za obilazak.Žao mi je što nije bilo leto dok sam boravila tamo, jer leti dvorište ovog dvorca dobije pun sjaj, sa prelepim vodopadima i statuama.
Na Internetu možete naći mnogo priča i činjenica o Ludvigu II i o njegovim dvorcima. Ovim putem sam sa vama samo želela da podelim svoje fotografije i neke osnovne informacije.
Da li ste vi posetili neko od Dvoraca Bavarske i kakvi su vaši utisci?

Hvala na čitanju! :)

4 коментара:

 1. Divne fotke. :) Ne, nisam bila "gore"... Možda, jednog dana, ali prvo Italija i Toskana da se obiđu. <3

  ОдговориИзбриши
  Одговори
  1. Hvala najlepse!
   Ja sam u Italiji bila samo jednom i od tada zelim da idem tamo. Nadam se da ce se to uskoro i ostvariti! :)

   Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...