недеља, 27. децембар 2015.

Blogmas #20 - Beauty pripreme za novogodišnju noć*

Dobrodošli na moj blog.
Neverovatno mi je da smo već stigli do blogmas posta broj 20! Moram da priznam da mi je u par navrata bilo jako teško da obavljujem post svakog dana, ali sam vrlo zadovoljna ovm projektom i sviđa mi se rutina svakodnevnog izbacivanja postova.
Inače u toku je i prazničnog nagrađivanje klik, u kome možete osvojiti Farmasi set. 



Danas sam rešila da vam dam nekih par saveta o pripremi lica, kose i tela za novogodišnju noć. Ako vas ova tema zanima, nastavite da čitate. :)

Lice
 Sve žene i devojke žele da izgledaju najlepše moguće za neku proslavu, kao što je novogodišnja noć. Ne odnosi se to samo na Novu godinu, već i za neko venčanje, rođendan, bilo koju specijalnu priliku.
Želela sam sa vama da podelim neke svoje, da kažemo, trikove, koje koristim kada se spremam za neki važan događaj. Novu godinu ne morate slaviti u restoranu da bi ste se specijalno pripremali, i kada ste kod kuće, želite da izgledate, a samim tim i osećate se lepo i dobro.

Ono što uvek praktikujem je da par dana pre događaja, ne koristim jaku šminku. Trudim se da ne opterećujem svoje lice, već da se šminkam minimalno, ako je moguće da se ne šminkam uopšte, kako bi moje lice bilo odmorno i lepo.

Sledeća stvar koju praktikujem je piling i maska, odnosno spa ritual dan pre, mada ako imate jako osetljivu kožu, možda je dobro to uraditi i dva dana pre događaja. O mojoj trenutnoj nezi lica sam pisala ovde pre par meseci, pa ako vas zanima, bacite pogled. Jako je važno da vaše lice bude negovano i čisto, kako bi ten i šminka izgledali lepše. Džaba izvanredna šminka ako lice nije adekvatno negovano! Kako do idelanog tena pogledajte ovde.


Pripazite i na klasične greške koje mogu da se dogode pri šminkanju o kojima sam pisala ovde. Ako niste vični u šminkanju, opredelite se za jednostavniji make up i izdvojite dovoljno vremena za samo šminkanje, kako ne bi ste bili u žurbi i unervozili ste. Meni se dogodi kada nemam vremena dovoljno da krenem samo da se nerviram, znojim se, sve mi ispada, a to nikako nije dobro jer ćete samo pogrešiti i sebi napraviti nepotreban stres.



Kosa

Što se kose tiče, važi isto pravilo kao sa licem, ne tretiram je par dana pre događaja. Nema feniranja, peglanja, ne sušim kosu ni fenom (ja inače retko sušim kosu fenom, ali naglašavam ovo za vas koji inače sušite kosu fenom).  Dan pre ili taj dan, zavisi da li je događaj preko dana ili uveče, stavite masku i dubinski hidrirajte vašu kosu. Preporučujem kokosovo ulje u kombinaciji sa maskom.
 
Ako se opredelite da vam frizer sređuje kosu, nemate brige. Ako se odlučite da to radite sami, onda izdvojte dovoljno vremena, i unapred smislite šta ćete konkretno raditi sa svojom kosom, da ne bi opet došlo do nepotrebnog stresa.



Telo

Pre bitnog događaja, odnosno dan-dva pre volim da se otarasim svih neželjenih dlačica na telu, uradim piling, hidriram kožu nekim masnijim uljem... Ako imate kadu možete se odlučiti i za mirišljavu kupku, kako bi ste se opustili. Meni su ove stvari važne, jer se tako osećam lepše i bolje. 

Važno je i da vam stopala budu lepa i negovana. Ako vas zanimaju moji saveti za pedikir kod kuće, kliknite ovde. Isto važi i za nokte, dan pre ih sredite i nalakirajte. Naravno, možete i manikir i pedikir završiti u salonu, zavisi kako želite i volite.

Ono što je možda i najvažnije je da unosite dovoljno tečnosti, par dana pre samog događaja kao i taj dan, pa i na samom događaju. Ja ineče pijem puno vode, ali se trudim da u ovom periodu pijem više vode, kako bih izbacila sve toksine iz organizma i hidrirala se. Takođe se trudim da jedem zdravo, možete sprovesti i određenu detoksikaciju, imate brojne recepte i ideje na Internetu. 

Dan pre događaja i na taj dan, izbegavajte jaku i tešku hranu, jer će ona da vam stovri loš osećaj u stomaku, a i stomak će biti naduven pa zavisno od garderobe koju obučete, ako ne bude sve kako ste planirali, osećaćete se loše. Naravno, za novogodišnje veče ćete verovatno jesti više i jaču hranu, pa je to još jedan razlog što pre toga ne treba da jedete stvari koje nisu zdrave za vas. 
Alkohol takođe izbegavajte, jer ćete ga proslaviti piti, pa nema potrebe da vučete mamurluk od dan pre ili naduven stomak.


Čak i ako nešto od ovoga propustite važno je da se opustite i uživate u proslavi! Nemojte se opterećivati i uživajte u trenutku.


Sutra za vas imam beauty savete za dan posle novogodišnje noći, pa nadam se da će vas i ta tema zanimati. :)


Hvala na čitanju!

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...