недеља, 12. фебруар 2017.

Prirodna kozmetika Herbateria: Kakao buter i prirodni dezodorans

Dobrodošli na moj blog. :)
Danas pišem o Herbateria proizvodima koje sam testirala. U ovom postu pisaću o kakao buteru i prirodnom dezodoransu iz njihove linije, a o čvrstom puteru za telo koji sam takođe testirala pisaću u odvojenom postu.
Pre ovoga, iz njihove linije koristila sam Ši buter i odličan je.
Herbaterija se bavi proizvodnjom i prodajom prirodne kozmetike. Sve proizvode možete poručiti OVDE. Takodje, vrlo su rasprostranjeni, pa ih možete naći na različitim prodajnim mestima - prodajna mesta.



Kakao buter obiluje vitaminom E i odličan je zaštitnik kože. Ovaj sastojak naširoko korišćen u najkvalitetnijoj kozmetici, poznat je kao izuzetno efikasan omekšivač i ovlaživač kože. Deluje podmladjujuće, izgladjuje bore i vraća sjaj i elastičnost koži. Kakao buter stvara tanak zaštitni film koji štiti kožu. Kakao buter odgovara svim tipovima kože, a posebno osobama sa osetljivom, suvom i zahtevnom kožom. Izuzetno brzo se upija i ne ostavlja mastan trag.

Kakao buter ulazi u sastav mnogih proizvoda za negu tela, usana, lica...
Najpoznatiji je po svojoj upotrebi za stvaranje preplanulog tena, njegov zaštitni faktor je vrlo slab za današnje sunce, pa se nemojte oslanjati na njega u smislu zaštite od UV zraka. Kada malo dobijete boju, kakao buter će vašoj koži dodatno pomoći u stvaranju preplanulog tena. Čak i one osobe koje inače ne mogu da pocrne, uz pomoć kakao butera dobijaju preplanuli ten. Ako još niste obavezno isprobajte!


Kakao buter je u čvrstom stanju na sobnoj temperaturi, ali u letnjim danima ili kada ga nosite na plažu prelazi u tečno stanje. Zato ga nemojte držati direktno izloženog suncu. Dovoljno je da bude blizu izvora toplote i omekšaće, tj. postaće razmaziv. Topi se na temperaturi tela, iako je na sobnoj temperaturi u čvrstom stanju.


Sastav: Theobroma Cacao Butter (kakao buter).

Kako buter ima specifičan miris, mnoge podseća na čokoladu. Miris se dugo zadržava na koži i stvarno imate osećaj kao da mažete čokoladu na sebe. Nisam do sada imala prilike da se susretnem sa kakao buterom, bilo kog proizvođača, tako da mi baš prija korišćenje ovog proizvoda.


Ovaj puter prvenstveno koristim za omekšavanje grube i suve kože (na stopalima i laktovima) i u te svrhe mi se odlično pokazao. Koristim ga i za negu okoloočne regije i baš mi fino hidrira taj deo.
Probala sam da ga koristim i kao neku kremu za telo, ali moram reći da je dosta mastan, tako da tako nešto treba praktikovati pred spavanje. Kada sam ga koristila na većim površinama ostavljala sam ga na radijatoru da lepo omekša.
Jedva čekam da ga tokom leta koristim za dobijanje preplanulog tena.
Kako buter dolazi u pakovanjima od 50ml i 100ml. Moje pakovanje ima 50ml i baš se spotro troši.


Ovaj deo-stik ne sadrži aluminijum, te ne začepljuje pore. Aluminijum koji je sadržan u dezodoransima može lako preko pazuha da dospe u limfne čvorove ispod pazuha i dalje po čitavom organizmu. A aluminijum je doveden u vezu sa povećanom sklonošću za razvoj raznih oboljenja kao što su zaboravnost, Parkinsonova bolest, Alchajmerova bolest...
Konzervansi koji se koriste u dezodoransima na policama rafova u našim trgovinama su uglavnom parabeni. Parabeni su pronađeni u tkivu raka dojke i dokazan je njihov estrogeni efekat (vezuju se za estrogene receptore i u organizmu imitiraju dejstvo ovog hormona). Parabeni zbog svog estrogenog dejstva mogu pospešiti razvoj tumora dojke. Pa ako u sastavu dezodoransa koji sada koristite ima neki od sledećih sastojaka: methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, ili benzylparaben, znajte da u svoj organizam unosite opasne konzervanse. A ove sastojke ćete naći u sastavu većine kozmetičkih proizvoda, samo pogledajte sastav svojih preparata u kupatilu.
Pošto je ustanovljeno da su parabeni prisutni u do 90% uzoraka tumora dojke, ipak se nije ustanovilo da li su baš oni uzročnici raka. Američka agencija za hranu i lekove je dala zaključak da je “potrebno vršiti dalja istraživanja” da bi se dokazalo da li parabeni i aluminijum izazivaju rak ili druga teška oboljenja.
A dok se ta “dalja istraživanja” ne sprovedu, izbor je na Vama. U svakom slučaju bezbedni prirodni dezodoransi bez ijedne veštačke supstance su garancija da u svoj organizam ne unosite opasne sastojke.
Znoj sam po sebi nema miris, već bakterije koje ga razlažu dovode do nastanka neprijatnog mirisa. Zato  prirodni dezodorans sadrži etarska ulja koja deluju antibakterijski i sodu bikarbonu koja onemogućava razvoj bakterija, usled stvaranja bazne sredine.



 Na sve strane slušamo o štetnosti aluminijuma i parabena, kao što sam navela gore. To je i mene podstaklo da nađem alternative za dezdorans. Do sada sam probala neke dezdoranse iz drogerija, bez ovih sastojaka, ali nisu bili potpuno prirodni. Ovo je moj prvi prirodni dezodorans i odlučila sam se za aromu Fresh.
 Fresh - čajevac, limun
Sastav: ši buter, kakao buter, kokosovo ulje, soda bikarbona, vosak, etarska ulja.
Pakovanje: 30 mL


 Probala sam da koristim ovaj dezodorans stalno, ali mi se tako pojave neprijatni mirisi u slučaju intezivnijih aktivnosti i stresa. Tako da sam se odlučila da ga koristim kod kuće, ili pri kraćem izlasku (do prodavnice, na kafu i slično).
Tako se super pokazao i nema neprijatnih mirisa. Miris dezodoransa je vrlo intezivan, tako da ga nakon nanošenja osećate, ako možda nekom to smeta. Ovaj dezodorans ne sprečava samo znojenje, što je super, jer je znojenje prirodan i neophodan proces.


Ono što mi se dopada posebno je što ovaj dezodorans neguje područje ispod pazuha, jer u svom sastavu ima kako buter, ši buter i kokosovo ulje. Koliko god teško bilo u početku, savetujem da probate sa prirodnim dezodoransima. Ja ću i ubuduće da se trudim da što više koristim ovakve dezodoranse.


Pozivam vas da za sve informacije posetite i Herbateria fb stranicu i instagram.

Kakva su vaša iskustva sa kako buterom i prirodnim dezodoransima? Šta mislite o štetnom uticaju parabena i aluminijuma?

Hvala na čitanju. :)

*Ove proizvode dobila sam od Herbaterie na testiranje, ali to nije uticalo na moje mišljenje.

 

7 коментара:

  1. Tek skoro sam probala kakao puter ali meni ipak mnogo više odgovara ši puter: jači je, hranljiviji i pomaže kod nekih ranica i pukotina, tako da ću mu se vratiti kada potrošim kakao :) Kakao zato ima predivan miris koji dugo traje i koji razbuđuje sva čula!
    Što se sunčanja tiče, koristila sam prirodno sredstvo na bazi kakao putera i mogu da potvrdim da se crni odlično ali i gori, tako da dodatan oprez!

    Što se prirodnih dezodoranasa na bazi putera i ulja tiče, iskustva su mi ista kao i tvoja i još uvek sam u potrazi za nečim delotvornijim i boljim. Više nisam ni sigurna koliko delotrvoran zaista može da bude potpuno prirodan dezodorans u 21. veku i njegovom načinu života, ali zato se uvek možemo vratiti dezodoransima bez aluminijuma kojih sada ima sve više. Meni su se najbolje pokazali CD Lokvanj i Neutro Roberts Zero.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Meni nekako vise pase kakao buter, mada mi je i si odlican.

      Da, slazem se. Meni odgovaraju Baleini dezodoransi bez aluminijuma. Htela sam da probam bas taj CD pa javljam utiske.
      Hvala na komentaru. :-)

      Избриши
  2. Bas su interesantni ovi proizvodi :) Kakao puter bih definitivno probala i sigurno cu :) Ali za dezodorans sam u nedoumici, probala sam da predjem na "prirodnije" i koristila sam Cd dezodorans ali mi uopste nije odgovarao. Reci mi, da li ti se desavalo da ti ulje iz ovog stika zavrsi na odeci u vidu fleka? To je ono sto mene najvise brine :) Odlican post, bas sam uzivala citajuci...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala Marina. :-) Ne, imam utisak da ih koza brzo upije. Jedino sto miris ostaje na odeci nakon nosenja, bar sa ovim fresh je tako. :-)

      Избриши
    2. Ej pa to je odlicno, to mi ne smeta :D Probacu i njih sigurno :)

      Избриши
  3. Obozavam prirodnu kozmetiku i volela bih da isprobam ovaj buter <3

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...