понедељак, 4. мај 2015.

Pakovanje kozmetike za put #2

Zdravo svima. :)
Predhodnih dana bila sam na putu (3 noći) i želim sa vama da podelim šta sam od kozmetike i šminke ponela sa sobom. Mislim da su ovakvi postovi vrlo zanimljivi i korisni, ja ih redovno čitam na svim blogovima. Kroz iskustva drugih na putovanjima možemo da isplaniramo šta nama treba za naše putovanje. Ranije sam pisala još jedan ovakav post, bilo je u pitanju putovanje od 4 dana. Post pogledajte ovde.
Nosila sam 2 nesesera, jedan za kozmetiku i jedan za šminku. Često se dogodi da ne nosim neseser za kozmetiku već da rasporedim kozmetiku po koferu,što mi je nekako i praktičnije, a nekada jednostavno ponesem onu torbu za kozmetiku (ako je dovoljna :D ). Ovoga puta sam odlučila da sve spakujem na jedno mesto. :)
Neseser za kozmetiku je iz Lilly drogerija, a za šminku sam dobila u okviru nekog Fa seta. Nesesei su super, korišćeni su na mnogim putovanjima, a kao novi su.
Kozmetika

Odlučila sam se da ponesem što je moguće manje kozmetike, pa sam sve pakovala u manje teglice i slično.



Od dezodoransa sam ponela ovaj mini Nivea dezodorans koji ste mogli videti u mom poslednjem new in postu klik. Dobila sam ga na ženskom sajmu u delta city-ju. Vrlo sam zadovoljna, a pakovanje je pratkično za putovanje. Stik ili roll on uvek imam u torbi, pa sam ponela ovaj Fa fresh koji trenutno koristim, videli ste ga u pomenutom new in postu. Sjajan je, jedan od najboljih stikova koje sam probala.

Ponela sam dve kupke, koje sam dobila na ženskom sajmu. Nivea creme smooth i dove deeply nourshing. Obe kupke su sjajne, odlično neguju. Ponela sam obe, jer je nas dvoje koristilo, ali nisam ni jednu potrošila, tako da je jedna od 55ml sasvim dovoljna.


Kosu sam prala samo jednom, ali moj momak je više puta tako da sam  ponela ovaj Loreal šampon koji mi je poklonila Tijana sa bloga Sreća je zdravlje i još par uzoraka. Uzorke nismo trošili, a šampona je ostalo malo.  Balzam avon advance technique suprime oils sam stavila u ovu plastičnu teglicu, taman smo imali dovoljno. Sjajan balzam inače, najbolji iz avona. Čuveni at daily shine serum za krajeve sam ponela u normalnom pakovanju, jer sam probala sa teglicom, onda mi se prosipa. Recenziju ovog seruma pogledajte ovde.



Za telo sam koristila Balea kremu za telo kokos koja je fantastična, uskoro ću uraditi i recenziju. Prebacila sam deo ove kreme u kutiju od planet spa avonove kreme za ruke i stopala. Ponela sam oko 50ml i to mi je bilo previše. Za stopala sam koristila Foot works avonovu kremu sa lavandom prebacila sam je u pakovanje od Velnea blaznica, i opet preterala, ali dobro, bolje višak, nego da fali. Recenziju ove sjajne kreme za stopala pogledajte ovde. Za ruke sam koristila Alverde kremu sa nevenom u mini pakovanju, koja je sjajna, praktična je za torbu i stvarno lepo neguje ruke. Ponela sam mini verziju Avon parfema Only imagine, opet sjajno pakovanje za put. Za usne sam koristila Balea intesive balzam, koji imam od skoro, lepo miriše, mada sam primetila da malo isušuje usne, tj. tera vas stalno da ga mackate. Ponela sam još i naravno Avon Naturals višenamenski balzam Vanila bez koga nigde ne mrdam. Recenziju pogledajte ovde.


 Za nokte sam ponela Gel bazu iz Avona, koju trošim u projektu Potroši 4 do 4. Jula. Od lakova sam ponela Avon nailwear pro well beige i Essence lak iz sparke sand kolekcije. Nokte sam namazala u Beogradu, dva dana pre puta, i onda mazala jednom na putu. Ponela sam dva laka jer nekako se nokti na putovanjima brže krune, pa reko da imam izbor. Za skidanje sam ponela ove Velnea tufere koji su već natopljeni acetonom. Super su za putovanja, ili za torbu ako zatrebaju.



 Kreme za lice sam spakovana u ove male teglice od nekih predhodnih mazalica. Ponela sam kao dnevnu kremu Nutra effects hydration iz Avona čiju recenziju možete pogledati ovde, a kao noćnu Nutra effects radiance čiju recenziju možete naći ove nedelje na mom drugom blogu Anin Avon Kutak. Pored njih ponela sam i LE Balea univerzalnu kremu 50s koju sam sada prvi put koristila, mada je imam neko vreme. Koritila sam je za lice i ruke i mislim da je super. Neke blogerke se žale da posle par otvaranja ova krema ne može lepo da se zatvori, a meni se to nije desilo. Za okoloočnu regiju sam ponela Planet spa kremu sa kavijarom koju i inače trenutno koristim. Za pranje lica sam u plastičnu teglicu prebacila Avon Anew sredstvo za čišćenje 20+ , a i sa njim sam malo preterala. Ponela sam moje Clearskin sredstvo za uklanjanje bubuljica iz Avona, ali ni jedna bubuljica nije iskočila, tako da ga nisam ni koristila. Nivea univerzalnu kremu u mini pakovanju sam koristila za skidanje šminke.


Pored ovoga sam naravno ponela i pastu, četkicu, brijač, maramice, tufere i štapiće.

Šminka



Za lice sam ponela neke po meni osnovne stvari i mislim da je to okej, nisam preterala. Ponela sam Balea BB kremu koja je super za dnevno šminkanje i nju trenutno koristim skoro svakog dana. Kao bazu za senku inače kod kuće koristim ovu Alverde bazu čiju recenziju možete pogledati ovde. Baza nije najneophodnija stvar na putovanju, ali ja uvek pri šminkanju koristim senke, pa mi nekako baza predstavlja osnovnu stvar za šminkanje. Imala sam mesta u neseseru pa sam ponela i Balea matirajuću kremu koju koristim kao prajmer, i koristila sam je samo uveče. Recenziju ove kreme pogledajte ovde. Od korektora sam ponela Aura correct me tečni korektor, koji sam koristila za podočnjake i Avon Ideal Limunous korektor u stiku koji sam koristila za neke flekice. To su korektori koje inače koristim, a recenziju Aura correct me korektora pogledajte ovde. Puder u kamenu koristim često, pa sam se odlučila da ga ponesem i na put i to sam ponela Avon Color trend svetliji puder u kamenu. Od rumenila sam ponela dva, tj. jedno rumenilo jedan duo - rumenilo i hajlajter. Taj duo je Avon dvobojno rumenilo Blush duo o kome sam pisala ovde. Drugo rumenilo je Catrice defining blush 030 koje se nalazi na drugoj slici. Mislim da je dovoljo poneti jedno rumenilo i jedan hajlajter, a kako je rumenilo iz avon duo rumenila sjajno, ja sam se odlučila da ponesem i ovo Catrice. Pored toga sam ponela i uzorak jednog Avon pudera, Brigh Star, i iskoristila ga za večernju šminku. 




Za oči sam ponela umereno proizvoda, vrlo sam zadovoljna. Ponela sam Avon četvorobojnu senku Stone Taupes, recenzija klik ovde. Uz nju sam ponela i Essence 68 mono senku, koja se odlično stopila sa paletom. Za obrve sam ponela Avon mocha latte paletu, u kojoj mi je ostala jedna mat nijansa, idealna za obrve. Oriflame Paris krejon nisam ni koristila, ali mislim da svakako treba poneti jedan takav krejon, za uveče. Maskara koju inače koristim je dobro došla i za put, još je malo pakovanje i to je Too faced better than sex.



Od karmina i sjajeva sam ponela ovih 6 Avonovih. Sve sam ih iskoristila, mada ih je možda dosta. Ipak, različite boje koristim uveče i preko dana, tako da je dobro došlo. Od karmina sam ponela Extra lasting rose cream, Ultra Beauty chik pink i Luxe peach veil. Više o Ultra Beauty ruževima pročitajte ovde.
Od sjajeva sam ponela  Luxe alluring bronze, Ucr briliance north star i Plum pout pink nectar. O ovim sjajevima čitajte na ovom linku.
 Od pribora za šminkanje sam ponela Avon četku za rumenio, dve četke za senku - Oriflame i Aura, kao i jednu Orifame četku za korektor, karmin, a ja je koristim i za obrve. Više o četkama čitajte Aura i Avon.




Šta vi nosite na putovanja?
Hvala na pažnji! :)

4 коментара:

  1. Анониман10. мај 2015. 16:27

    Ponela si ono sto ti stvarno treba, toliko otprilike i ja nosim kad idem negde. preparativa, dekorariva, ako se negujemo logicno je da ponesemo dosta toga :) I ja volim Avon serum, Clearskin tretman (deluje odmah u mom slucaju:)), Aurin korektor, Stone Taupes.. Ne odgovaraju mi Fa stik (mnogo mi je suv) i Balein prajmer (jos vise masti moju mesovitu kozu). Neseseri su preslatki, i ja ih volim i uvek kupim neki u drugoj boji/dezenu. Kazi mi molim te, kakav je iz tvog iskustva Rose Creme ruz (nijansa, zavrsnica) ? Narucila bih ga ako je dobar :) Kristina

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa da, ovo je sve osnovno, samo manja pakovanja. :)
      Meni se fa stick baš dopada, posebno to što nije vlažan i lepljiv, već pravi stik. Moja koža je normalna pa mi Balea prajmer baš odgovara.

      Ova verzija koju ja imam je kao extra lasting ruž, ali sada su ti ruževi ultra beauty. Ultra beauty ruževe koje ja imam nisu u ovakvom pakovanju i sjajni. Ali extra lasting su sada crveni i drugačiji su od ovog mog, tako da verujem da trenutni Ultra Beauty iz kataloga više liče na moj, a i naziv nijanse je taj.
      Ruž je baš dugotrajan, a ne uvlači se u borice. Skida se lagano, postepeno i ima skoro pa mat završnicu. Lepo je pigmentovan. Ono što se meni ne dopada je nepraktično pakovanje, nekako je suviše mali za usne, nisam navikla da mažem usne takvim ružem. Ja ga iskreno ne bih kupovala više, jer mi se ne dopada. Jeste dobra pigmentacija, i traje, ali nekako nije ono što tražim od ruža...

      Избриши
    2. Анониман10. мај 2015. 21:59

      Ok, hvala, poslusacu te ako je tako, tj necu ga kupiti. Kristina

      Избриши
  2. Ako ti se dopada boja, onda preporucujem da je nadjes medju ultra colour rich ruzevima :-)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...