уторак, 22. септембар 2015.

Pasta sa školjkama/Pasta with clamshells

Dobrodošli! Za danas sa vas imam jedan lagan recept, iz edicija kuvajmo lako. Uvela sam ovu rubriku na blog gde ću za vas izdvajati neke lagane recepte koje svako može da napravi. Početnici, muškarci koji se ne snalaze u kuhinji, mlade osobe... jednostavno svi. Pišite mi u komentarima neke vaše brze i lake recepte za pastu. Po meni, kuvati dobro znači kada neko ume da napravi jelo brzo i jednostavno, a da to bude preukusno. To je sva čar kuvanja. Uz brze i lake recepte svi će biti zadovoljni, a mi ćemo imati više vremena za sebe i naše drage osobe.

Hello, how are you? I started section on my blog called easy cooking, where I will made sam easy meals for you, which anyone can make. Today I am talking about delicious pasta with clamshells.

Sastojci (za dve osobe):

Školjke u imperijal sosu (kupovne)
250g paste (po izboru)
So, biber, origano, beli luk
Pola glavice crnog luka
Malo kečapa ili paradajz soka
Pola čaše belog vina
Malo maslinovog ulja

Ingredients (for 2):

Clamshells in imperial sos (or some other sos which you prefer)
250g of pasta (optional)
Salt, peper, oregano, garlic
1/2 of onion
Litlle of ketchup or tomato juice
1/2 glass of white wine
Litlle of olive oil


Evo kako izgledaju školjke koje sam ja kupila, imaju 110g. To je dovoljno za dve osobe, mada može i jedna osoba sama da pojede ovu konzervu, posebno ako je muškarac u pitanju. Inače imperijal sos ima luk, začine i paradajz sok uz školjke. :)


Propržite crni luk na malo maslinovog ulja

Fry the onion in a little of olive oil.


Kada luk porumeni, dodajte školjke i kuvajte na tikoh vatri par minuta. Dodajte sve začiine, po ukusu.

When onion is browned, put the clamshells in pan and cooked about 2-3 minutes. Add the spices in a frying pan.


 Zatim sipajte vino i neka se kuva još koji minut da vino ispari.

Then put wine and cooked it about 2-3 minutes, until the wine has evaporated.


Zatim sipajte malo kečapa, zbog gustine. Možete i paradajz sok, ali ja lično više volim kečap.

Put a ketchup in your sos, because of the density.



Zatim isključite šporet i u tiganj ubacite vašu pastu, koju ste predhodno obarili sa malo soli.

Then turn off the stove and put the pasta in your pan, which you stewed earlier whit a bit of salt.



Ja sam koristila makarone, ali sam dodala malo taljatela jer njih najviše volim. :) Zatim prebacite sve u tanjir, i dodajte po izboru nešto, ja sam dodala origano i sir.

Put your pasta in a plate, and add something you want. I added some cheese and oregano.


Naravno, kakva bi to pasta bila bez vina. :)


Nadam se da vam se ovaj recept dopada i da ćete ga isprobati. Vrlo je jednostavan, a za 10 minuta imate obrok.




Da li vi jedete pastu i na koji način?

Hvala na pažnji. :)


See you soon! :)

2 коментара:

  1. I ja obozavam paste. Ova varijanta mi deluje ukusno a jednostavno se priprema. Savrsena je za zaposlene zene.
    Hvala na ideji.
    Tanja

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...