уторак, 23. август 2016.

Tag: Omiljena mesta u Beogradu**

Zdravo svima. :)

Danas sam rešila da za vas objavim Beograd tag koji sam videla kod Emilije Milojević na njenom Youtube kanalu, njen video
 pogledajte ovde.
Ona kaže da je još ranije Zoranah objavila ovaj tag, ali ga ja nisam primetila. Posle toga sam videla da su i Ana2Cats, Staša i Bojana radile isti ovakav tag, tako da bacite pogled od Ane šta su imale one da kažu.

Pa da počnemo, nadam se da će vam biti zanimljivo, a pišite mi u komentarima vaša omiljena mesta u Beogradu. :)



1. OMILJENO MESTO ZA DORUČAK?

Volim da jedem čim ustanem i doručak je za mene najvažniji obrok, tako da uglavnom jedem kod kuće. Vikend je možda prilika kada bih jela van kuće, i to najčešće kod mene u kraju, na Banjici u Caffe-Pizzeriji Manos, imaju odličnu hranu, a uopšte nisu skupi.
Nekada se odlučim za ranije ručak, obrok između doručka i ručka, ako ručam kasnije i onda volim da odem obično na neki splav, a omiljeni splavovi su mi oni na 25. Maju. 

2. OMILJENI LILLY I DM
  
Lilly drogerije su mi nekako sve slične, tako da nemam omiljenu, ali najčešće kupujem u Lilly drogeriji u mom kraju, na Banjici u Crnotravskoj ulici. Ovako nekada po potrebi svratim u najbližu i stvarno su mi sve slične.
Omiljena Dm drogerija mi je bila ona kod Londona, ali su je zatvorili nažalost, tako da sad najviše volim onu u Beograđanci, kao i na Novom Beogradu, u Goce Delčeva ulici, mada tamo ne idem tako često.

3. OMILJENA PARFIMERIJA

To su definitivno dm drogerije, volim izgled drogerija, osoblje, ponudu, njihove robne marke....

4. OMILJENI DEO GRADA

Moj omiljeni deo grada je Vračar, dopadaju mi se uličice, kafići, resotorani, čitav ambijent.... Naravno, ceo život živim na Voždovcu, tako da obožavam Voždovac, svaki deo, a posebno mi se dopada baš pravi Voždovac, centralni deo (od Autokomande do Trošarine), a ne naselja na Voždovcu. Za one koji ne znaju i Avala je deo Voždovca tako da nas to čini još boljim i lepšim. :)

5. OMILJENI PARK

To je definitivno Topčiderski par, oduvek sam volela da se šetam tamo, a i blizu kuće mi je.
 

6. SAVRSEN DAN U BEOGRADU
Moj savršen dan u Beogradu bi izgledao ovako:
Ustajem oko 9h, doručkujem i krećem do centra grada u šetnju sa momkom, a kasnije na kafu u Hotel Moskva, koji definitvno ima najbolju kafu u gradu. Nakon toga, svraćamo u dm da razgledam i kupim nešto naravno, ali to kod mene mora da traje, jer obožavam da razgledam kozmetiku. Zatim odlazimo na ručak na 25. Maj ili u neki manji restoran u gradu (u Vuka Karadžića postoje 2 fina restorana koje volimo). Nakon ručka se viđamo sa prijateljima, npr. kod Hrama, jer tamo najčešće i pijem kafu. 
Uveče bez bioskopa ništa, i to najviše volim bioskop u Delta City tržnom centru. I za kraj sladoled ili odlazak u Keops ili neki splav u tom delu keja kod Ušća. :)

7. MOJA BEOGRADSKA TAJNA 

Ovde bi trebalo da izdvojim neko mesto za koje ne zna mnogo ljudi i prosto nije popularno. To su za mene svakako manje ulice na Voždovcu, kao i parkovi. Ovako kao neki kafić izdvojila bih Ljutica bar na Autokomandi (preko puta stadiona Crvene Zvezde). Naravno, postoji još dosta kafića koje obožavam, jer što kaže i Emilija, mogla bih ceo dan da idem iz kafića u kafić, stvarno uživam u tome. Baš je ona pomenula kafić Zemlja Čuda u Zemunu, za koji sam čula, ali u kome nisam bila. Razmišljam o tome da krenem da obilazim tako neke kafiće u gradu u kojima nisam do sada bila, a koji su lepi i da vam pišem o njima u rubrici Čaj u pet, mislim da bi to bilo zanimljivo i vama i meni.

8. OMILJENI KLUB/MESTO ZA IZLAZAK

Ne izlazim po klubovima i splavovima, volela sam to više u periodu kada sam bila u srednjoj školi. Meni se za izlazak više dopadaju kafanice, ali nemam omiljenu. Najviše mi se dopadaju mesta koja imaju dobru hranu, uz npr. tamburaše. 

9. HAPPY PLACE

Definitvno mesta pored reke, uglavnom na keju 25. Maj i na Savskom keju.

10. GDE NAJCESCE KUPUJEM?

Najčešće kupujem u tržnom centru Delta City, inače mi je to omiljeni tržni centar, a sve češće u TC Stadion, jer je u mom kraju.
To bi bilo to, pišite mi u komentarima predloge nekih dobrih kafića, kako bih ih obišla i pisala vam o njima. :)

Hvala na čitanju. :)

8 коментара:

  1. Ne zivim u Beogradu , ali ga jako volim. Volela bih da mogu da se setim naziva jedne sjajne kafane u kojoj sam jedno doruckovala i podelim to sa tobm. Bilo je toliko ukusno da ni italijanske pice ili francuski krosasani ne mogu da ga nadmase. Ja takodje volim da kupujem u Delta sitiju. Tamo se osecam jako prijatno i uvek nadjem po nesto. Zanimljiv post :)
    http://mojnacindaletim.blogspot.rs/

    ОдговориИзбриши
  2. Heee, dobra stara trežnjica savršeno mjesto za doručak ^_^

    Ako želiš pogledaj moj blog, učlani se, uzvraćam:
    http://danny991.blogspot.ba/

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...