среда, 27. септембар 2017.

Ingrid cosmetics mat paleta senki za oči Casablanca 109

Dobrodošli!

Da li koristite manje palete senki za oči? Ja ih imam nekoliko, i koristim ih svakako češće nego mono senke, ali ređe od onih većih paleti. Ovako manje palete su pogodne za putovanja, za neseser i volim kad su boje dobro osmišljenje da ceo "look" može da se uradi sa jednom manjom paletom. To je slučaj sa ovim Ingrid Casablanca paletama koje dolaze iz Poljske.
Kod nas je u ponudi ovakvih 9 paleti. Svaka paleta ima 4 senke i 7g. Sve palete možete nabaviti na sajtu Kozmetika i parfemi, po ceni od 355 dinara. Moji favoriti su 111, 112 i 113 jer su najnosivije. Na ovom sajtu možete inače kupiti Ingrid cosmetics brend, koji je pristupačan, u drogerijskom rangu. Ja sam imala prilike da testiram i jedan puder o kome ćete čitati kasnije. Ukoliko ste probale nešto iz njihovog asortimana, javite mi, rado bih nabavila još neke proizvode.





Senke sadrže šea maslac i vitamin A i E, koji bi trebalo da povećaju elasitičnost kože i da omoguće  dodatno regeneraciju i vlažnost.
Senke imaju onaj specifičan miris senki za oči, ko se redovno šminka zna o čemu govorim. Tekstura je skoro pa kremasta, u smislu da se minimalno truse, odnosno ne truse se uopšte.


Pakovanje je plastično, nekog srednjeg kvaliteta. Paletu imam par meseci i još uvek mi se nije razvalila niti su mi se skinula slova i slično. 

Senke su mat, ali bih naglasila da su potpuno mat 2 i 4 nijansa, a 1 i 3 nekako nisu potpuno mat, u smilsu da reflektuju svetlost. Takođe postoje razlike u pigmentaciji. 3 i 4 nijansa su dosta pigmentovane, nijansa 1 je solidno pigmentovana, dok nijansa broj 2 nema neki pigment. Naravno, nijansa 2 je namenjena za pregib kapka, pa se taman postepeno nadograđuje.

Najdugotrajnija nijansa je svakako broj 1 jer ne mrda kada je stavite. Nijanse uglavnom koristim sa bazom za senke, ali primetila sam da nijansa broj 1 i bez baze se ponaša odlično. Uz bazu se naravno i pigmentacija svih senki pojačava kao i dugotrajnost. 
Nijansa broj 3 se najlošije blenda, pa je dobra za ceo pokretni kapak, najbolje je da se utapkava. Ostale senke se fino blendaju.


Na slici ispod vidite i kako senke izgledaju bez baze, na dnevnom svetlu. Dve svetlije nijanse na ovom "svoču" se bukvalno ni ne primećuju (ovo je samo jedno nanošenje, htela sam da vidite osnovnu pigmentaciju).
Mislim da je ovo sasvim dobra paleta, za početnike i da može lepo da se radi sa njom. Ja bih se svakako prvenstveno odlučila za neke toplije tonove. Ova 109 je super jer ima beli i crnu nijansu koje nam uvek trebaju.




Da li ste vi probale Ingrid senke? Kakvi su utisci?

Hvala na čitanju!

*PR proizvod

2 коментара:

  1. Predivna je paletica. :) obozavam Ingrid sminku ali jos uvek nisam probala palete <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ja sam probala puder i ovu paletu. Rado bih isprobala neki prajmer ili bronzer :-)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...