петак, 25. септембар 2015.

Čaj u pet #2

Dobrodošli.
Mislim da vam se predhodni čaj u pet vrlo dopao pa sam rešila da nastavim sa ovakvim postovima. Za sada će ovakvi postovi ići svakog petka od 17h. Pričaćemo o različitim temama, aktuelnostima i događajima. :)

Ono što je trenutno aktuelno je jesen. Volite li jesen? Ja nisam neki ljubitelj jeseni, više volim leto i sunce, ali ima nekih stvari koje kod jeseni volim, naravno. Juče je krenula kiša u Beogadu, i danas je vreme traljavo, nekako sivo i tmurno. Do pre par dana sam nosila letnju garderobu, a sada odjednom moram da nosim jaknu kada izlazim, šokantno prebacivanje iz jednog u drugo godišnje doba.

Ja bih za ovu jesen poželela što više blago sunca, što manje kiše i tmurnih dana i da nam jesen potraje što duže, a da nam zima bude što kraća. :)


Ono što ja volim kod jeseni su boje. Tako divne boje napolju, kada nema kiše. A tek kada se pojavi sunce, pa te boje dobiju neku novu dimenziju, divota. Nekada bih samo sedela i gledala u divne parkove posute lišćem. Idealno vreme za fotkanje, i mislim da ću ga iskoristiti za slike za blog.


Još jedna stvar super kod jeseni su mirisi. Mirisi pečenih paprika, mirisi divnih svećica u jesenjim mirisima. Obožavam sveće! Pa zatim slatkasti mirisi u kupkama i mazalicama za telo. U jesen se svi ostavljamo osvežavajuće mirise po strani i okrećemo se onim slatkastim mirisima. Pa onda makeup u bojama jeseni. Tokom leta smo se svi trudili da se manje šminkamo, a sada možemo pustiti mašti na volju i igrati se sa bojama.



Naravno, tu su i čajevi. Koliko god voleli čajeve, kada malo zahladi, sigurno ih više pijemo nego leti. Leti i kada pijem čaj, pijem uglavnom zeleni. Sada u jesen se okrećm onim mešavinam, npr. narandža cimet, jabuka cimet, narandža vanila.... Ima dosta zanimljivih mešavina koje baš divno mirišu i prijaju svim čulima.
Ko ne voli čajeve, tu su tople čokolade. Postoje razni recepti, pa ih i sami možete napraviti. Ja volim i čokladno mleko, kao i kakao. Dodam malo cimeta i uživam.

Još jedna stvar, jesen je divna za putovanja. Evropski gradovi imaju posebnu čar u jesen. Uskoro ću i ja putovati, pa se radujem tom novom iskustvu. :)

Zašto vi volite jesen?


Hvala na čitanju. :)
 

6 коментара:

  1. Ah, kakao. Ja ga evo dva dana za redom pijem uveče. :) Baš je sve kako si opisala. Pa i kiša ima svoje čari...Zavališ se u fotelju i čitaš ušuškana :))

    ОдговориИзбриши
  2. Ne volim jesen! I ja se nadam da će biti što manje kiše :) ali postoji jedna stvar koju volim kod jeseni - slojevito oblačenje :) Zeleni čaj je moj favorit tokom čitave godine, mislim da i ne pijem nikakve druge čajeve :D

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Moramo ipak naci bar nesto lepo u svemu, pa i u jeseni. :)
      Joj mene nervira slojevito oblacenje, ali volim esarpe, marame i cizmice. :)

      Избриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...