субота, 10. октобар 2015.

Pasta sa pečurkama/Pasta with mushroooms**

Dobrodošli.
Danas vam pišem jedan jednostavan recept za pastu sa pečurkama, iz rubrike kuvajmo lako. Mislim da ovakav obrok može svako da spremi jer je izuzetno jednostavan i brz. Ako vas zanima recept za Pastu sa školjkama, koja se sprema lako takođe - klik ovde.

Hello, welcome to my blog. Today I am writting about pasta with mushrooms, in my section easy cooking.

Sastojci (za dve osobe):
100g Pečurki
250g paste (po izboru)
So, biber, origano, beli luk
Malo kečapa ili paradajz soka
Malo maslinovog ulja
1 čaše vode
Ingredients (for 2):
Mushrooms - 100g
250g of pasta (optional)
Salt, peper, oregano, garlic
Litlle of ketchup or tomato juice
Litlle of olive oil
1 glass of water





 
Prvo operite pečurke i iseckajte ih na manje delove. Zatim sipajte malo maslinovog ulja u tiganj i kada se ulje zagreje dodajte pečurke. Malo ih propržite i zatim dodajte malo vode i začine, smanjite vatru i pustite ih da se malo dinstaju. Pečurke se brzi dinstaju i ispuštaju vodu, tako da nije potrebno dodavati puno vode u sos.
Cut the mushrooms into little slices. Put olive oil in pan and when oil is hot put the mushrooms in it. Fry mushrooms a little and put water and spices, reduce the heat and stew mushrooms. 


Kada se pečurke izdinstaju dodajte kečap ili paradajz sok. Ako je potrebno dodajte još malo vode. Ja najčešće ovakav sos pravim sa pavlakom, ali je ovoga puta nisam imala kod kuće.

Put ketchup in fry or tomato juice. You may also add more water if you want to. Usually I made this sos with sour cream, but I did not have any at this time.




Obarenu pastu dodajte u sos i promešajte. Možete dodati sir, kačkavalj, parmezan, još origana ili šta god vama odgovara.

Put pasta in dry and mixed it with sos. You can add some cheese, parmesain or anything you want.



Da li vi volite pečurke i kako ih najčešće jedete?


Hvala na pažnji.
See you soon. :)

7 коментара:

  1. Ja pravim sa pavlakom i ti ali mali savet pecurke ne prati...bar ne onako klasicno direktno pod vodu jer ce upiti vodu i biti gnjecave...i sama sam ih prala ranije a sad vise ne i velika je razlika u ukusu...sad ih ili oljustim ili mokrom krpom prebrisem mada je bolje izbeci vodu skroz. :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja uglavnom sa pavlakom. :)
      Hvala puno na savetu, bas cu isprobati tako. :)

      Избриши
  2. Ja pravim sa pavlakom i ti ali mali savet pecurke ne prati...bar ne onako klasicno direktno pod vodu jer ce upiti vodu i biti gnjecave...i sama sam ih prala ranije a sad vise ne i velika je razlika u ukusu...sad ih ili oljustim ili mokrom krpom prebrisem mada je bolje izbeci vodu skroz. :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...