уторак, 24. јануар 2017.

Borba protiv celulita uz prirodnu kozmetiku Iva*

Dobrodošli!
Danas vam kuckam o nekim proizvodima iz asortimana Prirodne kozmetike Iva, koje sam imala prilike da testiram u predhodnom periodu.
Tvorac ove divne kozmetike je jedna Jelena koja koristi resurse iz Sokobanskog kraja kako bi napravila najkvalitetnije proizvode. Naglasila bih i da je ovo sertifikovana prirodna kozmetika.
U ponudi se nalaze sapuni, kreme, pilinzi, balzami, ulja, dezodoransi, losioni.... Sve dodatne informacije možete pronaći na njihovom sajtu - Iva prirodna kozmetika.

Ono što sam ja testirala su krema i sapun protiv celulita.


Anticelulit krema je potpuno prirodni proizvod, namenjen problematičnim zonama ženskog dela populacije. Celulit nastaje od viška vode - zadržavanje u medjućelijskom prostoru i masti a sadrži štetne materije (otrove), koje organizam ne izbacuje napolje već taloži ispod kože, u potkožnom masnom tkivu. Može dovesti do opterećenja zglobova i smetnji u cirkulaciji. Najdrastičniji oblik celulita je takozvana „narandžina kora“, koja, kod žena, predstavlja veliki estetski i psihički problem.
Anticelulit krema je potpuno prirodan proizvod koji u sebi sadrži najkvalitetnije supstance:
  • kokosovo ulje - olakšava samu masažu,
  • djumbir - potpomaže cirkulaciju, 
  • kafa - tonira i hidrira površinski sloj kože, 
  • aloe vera gel - usporava starenje kože,
  • ekstrakt bršljana - služi za omekšavanje kože, omekšava i rastvara celulit, neutrališe otrove, 
  • vosak - širi krvne sudove i podstiče cirkulaciju,
  • cimet - rastvara čvoriće celulita, 
  • ruzmarin - takodje bitan za poboljšanu cirkulaciju u površinskim slojevima kože,
  • ricinusovo ulje - podstiče stvaranje elastina, sadrži visok procenat vitamina E .
Anticelulit krema pomaže u zatezanju kože a nakon dužeg tretmana (u zavisnosti od stepena celulita) koža postaje čvršća, zategnutija i glatka u problematičnim zonama. Ova mešavina prirodnih sastojaka pomaže u uklanjanju masnih naslaga, izbacivanju viška tečnosti i stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Anticelulit krema se nanosi na telo uvek u smeru prema srcu. Nanosi se u tankom sloju pri čemu masirate problematične zone kružnim pokretima dlanova. Ostaviti da deluje 20-tak minuta (za one manje lenje, može se primeniti i uvijanje u streč foliju, naročito predeo butina). Za najbolje rezultate preporučujemo korišćenje kreme najmanje 15 dana. Uz korišćenje ovog preparata preporučuje se niskokalorična ishrana i fizička aktivnost.


Znate da ja nemam većih problema sa celulitom, ali ga kao i većina žena imam. Uvek tražim način na koji bih mogla da se izborim protiv te nepravilnosti jer zaista mislim da uz trud možemo da se borimo protiv celulita. Naravno, ovakve kremice su samo dodatak uz pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, ali svakako ubrzavaju proces smanjenja celulita.


Ova kremica izgleda kao neki piling i potrebna je zaista mala količina. Mislim da je to i ključ ove kreme, jer faktički nanošenjem pilingujete kožu. Miris je nekako biljno slatkast, dosta se oseća cimet, meni se baš dopada. Krema nije skroz masna, ali je dosta hidrantna uz piling koji ima, tako da ostavlja kožu mekanom.


Što se sapuna tiče, uvek sam obožavala ovakve sapune jer zaista mislim da mogu dosta da pomognu. 

Ovaj sapun sadrži zelenu glinu, med i mak i vrlo je intezivan, baš mi odgovara.


Ova dva proizvoda koristim zajedno već više od mesec dana, 1x dnevno i još uvek ih nisam potrošila.
Ova kombinacija mi baš odgovara i sa sigurnošću mogu da kažem da je najbolja kombinacija protiv celulita koju sam probala. Zaista se vidi razlika, koža je zaglađena, omekšana i zategnutija, a celulit se dosta manje vidi.
Sigurno ću nastaviti sa korišćenjem ovih proizvoda i dalje jer sam efektom oduševljena. Samo bih naglasila da morate da budete disciplinovani i uporni.




Pored ovih proizvoda, probala sam i dva univerzalna sapuna.

Univerzalni sapuni predstavljaju kombinaciju dva i više sapuna u pakovanju. Pažljiv odabir biljaka sokobanjskog kraja garantuje potpunu negu kože lica i tela. Ručno radjeni sapuni ne sadrže konzervanse, aditive, veštačke boje ni mirise. Nema dodatih deterdženata. Ne pene kao konvencionalni sapuni ali ostavljaju blagi hidrirajući mikrofilnm na koži, negujući je


Sapuni su fini, masni, dobri su i za liice i telo. Ne isušuju dodatno lice i preporučujem ih. Ako volite prirodne sapune, svakako preporučujem da probate i ove.
Super su i kao poklon, jer dolaze dva u pakovanju.



 Imate sve moje preporuke za ovu kozmetiku, a ja ću sigurno isprobati još nešto. Proizvodi su kvalitetni, a vrlo povoljni.
Pored sajta koji sam navela, pozivam vas da posetite i njihovu Facebook stranicu: Sapuni Iva, kao i Instagram profil @sapuni_iva_jelena.


 Da li vi korisite prirodnu kozmetiku u borbi protiv celulita?
Preporučite mi svoje omiljene proizvode.

*Ove proizvode sam dobila na testiranje, ali to nije uticalo na moje mišljenje.
 
Hvala na čitanju. :)

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...