субота, 7. јануар 2017.

Zimska nega lica*

Dobrodošli na moj blog. :)
Danas vam pišem o tome kako ja negujem lice tokom zime.
Za one koji ne znaju, imam normalnu kožu koja ide ka suvoj, u predelu nosa imam problema sa mitiserima, a koža ponekad hoće da mi bude i dehidrirana. Imam 24. godine, negujem se već godinama i nisam posetila solarijum više od 5 godina. Spf zaštitu koristim na dnevnoj bazi.

Glavni problem moje kože zimi su dehidriranost i suvoća, tj. više osećaj zatezanja nego sami suvi delovi.
Ove zime je to baš intezivno, grejanje mi dosta smeta, kao i ta razlika u temperaturi napoju i unutra.

Pored klasičnog čišćenja, pilogovanja i maskica - više o tome pročitajte ovde, evo nekih proizvoda koji meni pomažu i par reči o svakom.
Jedan od proizvoda koji mi dosta pomaže jer Oriflame sprej za lice. Ovo nije termalna voda, ali u sebi sadrži očigledno neke sastojke koji pružaju instant hidrataciju i daju neku svežinu. Super je za leto, ali se meni pokazao dobro i u ovom periodu. Volim da ga povremeno u toku dana prsnem, a dobar je i ispod seruma ili kreme za lice. Pakovanje se sporo troši i za mali novac dobija se zaista super proizvod.



Balea Aqua serum je bio i moj morski favorit, a baš prija mojoj koži i sada zimi. Mislila sam da ovakav serum neće odgovarati meni, već pre nekom sa masnijom kožom, ali zaista je odličan. Potrošila sam ga skoro i sigurno ću ga kupiti opet. Pruža odličnu hidrataciju.


Bioderma Hydrabio losion za lice sa spf 30 je pravo otkriće za mene. Odlično hidrira, omekšava kožu, super je kao podloga za šminku, lagan je. Stvarno moj favorit. Verujem da je i krema iz ove linije dobra i da bi prijala mojoj koži. Inače ova linija je relativno nova, izašla je pre par meseci, a u ponudi su i proizvodi za telo.


Avon Nutra Effects ulje za lice je takođe moj favorit i pisala sam o njemu posebnu recenziju klik ovde, Mislim da je ovo najbolji ili bar jedan od najboljih Avon proizvoda i najbolji proizvod za lice koji sam ikada probala. Mislim da ću ovo ulje kupovati uvek. Omekšava, hidrira, regeneriše, neguje... a sporo se troši.

Još jedan proizvod je i Avon Anew noćna maska za lice koja super hidrira. Može da se koristi samostalno ili sa nekom kremom. Osetno se primeti razlika već nakon prve noći korišćenja. Lice je nekako baršunasto. Ako želite napisaću posebnu recenziju? 


Avon Anew Vitale kremu za okoloočnu regiju sam ubacila ovde jer je trenutno koristim za taj deo lica, uz Nutra effects ulje. Sasvim je dobra i lepo hidrira.



Napomenula bih i da je voda glavna kod hidratacije. Trudim se da pijem što više tečnosti.

Kako vi negujete vašu kožu tokom zime? :)

3 коментара:

  1. Divan post! Premišljala sam se da li uzeti Avon ulje i sad znam da moram :D

    http://beautycornerbyemina.blogspot.ba

    ОдговориИзбриши

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...