понедељак, 3. април 2017.

Zdravi mafini sa šumskim voćem*

Zdravo svima. :)

Već neko vreme, tj. oko mesec dana treniram redovno u teretani i hranim se zdravo. Smanjila sam porcije i ugljene hidrate i trudim se da jedem što zdravije i da pravilno kombinujem namirnice. Ako želite da više pišem o zdravoj ishrani i o fitnesu, pišite mi i ja ću takve postove uvrstiti kao rubriku na blogu. Znate da sam i ranije započinjala sličnu tematiku, ali čini mi se da nikada nisam istrajala da pišem redovno o toj tematici, tako da se nadam da vas tema i dalje zanima, pa da mogu da se vratim pisanju o istoj.

Moja ishrana je slična kao što sam ranije pisala u ovom postu, uz određene izmene o kojima ću vam pisati ako vas zanima.

Danas vam prenosim jedan zdrav recept za mafine koji je vrlo jednostavan. Ja sam ga videla kod @girlwitharedbow





Recept:

Suvi sastojci:
Mlevene ovsene pahuljice (ovseno brašno) 225g
1 prašak za pecivo
2 kašike kakaa
1 kašičica cimeta

 Mokri sastojci:
2 jajeta 
2 kašike maslinovog ili kokosovog ulja
175ml ceđene pomorandže (možete i manje, pa ostatak vodu)
1 kašičica narendane pomorandžine kore

Pomešate suve sastojke u jednoj posudi, a mokre u drugoj, pa ih na kraju sjedinite. U tu smesu dodate količinu voća koje želite. Možete breskve, jagode, višnje... Moji su sa šumskim voćem.

Na neke od mafina sam stavila kokosovo brašno, a na neke sirov suncokret. Možete i da dodate neki zaslađivač po želji, mada meni nije bio potreban. I ovako su mi bili fantastični.

Smesu peći na 180°C, nekih 20 minuta.



Uz mafine sam pila kafu kada sam slikala, a to je predivna Caffico Supremo kafa, koja je kafa domaćeg brenda. Možete pogledati njihov sajt za više informacija Caffico. Pored ove Supremo, postoji i Classic, kao i Strong varijanta. Probala sam ih sve i baš mi se dopadaju. Inače ovaj brend kafe na nekim pijacama ima i svoje pržionice, pa pogledajte i njihovu fb stranicu, kako bi ste se bolje informisali.




Ako budete pravilio ove mafine, šaljite mi vaše utiske i slike.

Hvala na čitanju!

4 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...